Snel naar
Inhoud

Tips van Michel

Haaskarbonade

Haaskarbonade is gesneden van het laatste gedeelte van de karbonadestreng. Die streng loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Haaskarbonade bevat een T-vormig beentje, met aan de ene kant het karbonadevlees en aan de andere kant een stukje vlees van de varkenshaas. Het is de meest magere karbonadesoort en het vlees is sappig en vol van smaak.

Lamskoteletjes

Er zijn 'gewone' lamskoteletten (dubbele of enkele) en koteletjes van de lamsrack. Deze laatste worden uit de lamscarré gesneden en zijn extra decoratief door de lange, schoongemaakte, ribbetjes. Vaak telt een carré tussen de zes en acht ribben met vlees.

Ribeye - truc

Kalfsribeye is snel klaar en wordt net als biefstuk niet helemaal gaar (rosé) gegeten. Tips voor het roosteren: Doe dit op een matige temperatuur of plaats het rooster van de barbecue hoog. Er is een trucje om te controleren of het vlees gaar is: is het stukje vet in de ribeye zacht geworden, dan is het vlees van binnen mooi warm.

Rollade braden

Doe bij het aanbraden niet al de braadboter in een keer in de pan, maar voeg ongeveer 1/4 deel later toe. U moet de rollade regelmatig keren. Leg het deksel schuin op de pan. Dan kan het vocht ontsnappen, maar de warmte blijft toch in de pan. Zo voorkomt u dat het vlees gaat smoren. (Dat gebeurt namelijk als u de pan met het deksel afsluit.)